Temperatura v Santiagu se dviguje

0

 (OPENSOARING, 12. januarja 2017, besedilo in fotografije B. Pristavec)

Tako temperatura ozračja kot tudi tekmovalna se pred sobotnim začetkom finala SGP serije VIII neomajno dviguje. Vsak od nastopajočih si od preostalih dveh dni po svoje poizkuša narediti svoj maksimum v smislu čim boljše priprave na lete, ki si bodo sledili od sobote naprej.

Tisti ki so na prizorišče prispeli nekaj dni za menoj, so danes leteli na uradnem treningu, tisti ki so tu ves čas državnega  prvenstva ali vsaj delček, pa smo se posvetili še zadnjim finesam pri urejanju letal in opreme. Z Ivom sva se ukvarjala z instalacijo zunanje antene za t.i. tracker, ki je obvezen del opreme za sledenje tekmovalcev med letom, temu je sledil še zadnji make-up v smislu poliranja letala ter končno tehnični pregled pred tekmovanjem.

Sebastian Kawa, eden od najbolj vročih favoritov, je zavihal rokave in celo brusil in strojno poliral (finiširal) levo krilo.

Kawa je zdrgnil levo krilo skoraj do freske

Nekaj pomoči pri instalaciji antene za tracker sva mu namenila tudi midva z Ivom, poleg pa smo malce kramljali o dobrih in manj dobrih tehničnih rešitvah pri konstrukciji letal JS1.   

Pri dobrih 30°C je vse to, kljub senci, kar utrujajoč posel, tako da se sedaj, ko to pišem, že spogledujeva s prostorom za počitek …

Senca pod streho je dragocena

Jutri je še en dan, ki je na voljo za trening in zadnje finese, potem pa bo šlo zares.

LP Boštjan

Share.

Leave A Reply