Coastal Gliding Fun – NZ West Coast

0

https://youtu.be/sGS9xj4yAXU

Novice po novozelandsko

(OPENSOARING, 3. februarja 2019)

https://kor.qwilr.com/GNZ-February-Newsletter-pYOSmjeSFaUp?utm_source=qwilr&utm_medium=qwilr-social-sharing-buttons&utm_campaign=facebook

Seveda je res, da je velika razlika med Letalsko zvezo Slovenije in novozelandsko ustreznico, navsezadnje je tam jadralna sezona na višku, pri nas  pa mrtvilo. No, zdaj na Opensoaringu čakamo na pogovor z novim predsednikom LZS, da iz prve roke pove, kaj se dogaja pri nas, do takrat pa nekaj o novozelandskih prijemih obveščanja članstva. Torej o Newsletter, februar 2019, s podnaslovom Gliding NZ.

1/ Predsednik: Steve Wallace, predsednik GNZ, nagovarja jadralce s prijaznimi besedami, celota pa bi lahko bila tudi moderna pesniška oblika in tudi izrazno je predsednikov nagovor nekaj posebnega, namesto besednih puhlic je uporabil doživljajsko izraznost.

2/ Čestitke: V ospredju so mladi jadralci, ki so izpolnili pogoje za srebrni, zlati in diamantni C. Kratko in poleg je fotografija. Nič posebnega, bi dejali pri nas, a za tem ničem s skriva občutek za jadralce, ki rastejo in bodo nekoč nosili zastavo svoje države na velikih tekmovanjih.

3/ Sebastian Kawa: Njegova fotografija, ko liže sol s krila po svojem letu nad obalo, spodaj pa so nanizani vtisi jadralcev, ki so leteli skupaj z njim. Vsak en stavek, iz vsakega veje navdušenje. Murray Wardell (Auckland), ki je bil pilot na videu, je zapisal:“When I wasn’t crapping my pants, I was taking photos. I took very few photos!”   Rob Lyon (Taupo) pa: ” Worth every second, unbelievable experience.”

4/ Tekmovanja: predstavljeni so zmagovalci dveh zadnjih tekem, oglejte si, kakšna so njihova priznanja, kot bi jih prinesli iz Wimbledona in vsekakor v sodelovanju z umetniki. Takega priznanja ne postaviš v klet, da se na njem nabira prah, izpostavili pa so let Keitha Essexa, ki si je v odprtem razredu naložil 620 km v modelu AAT in nalogo odjadral s hitrostjo 206 km/h … Naprej vam prepuščamo presojo.

Res, po Novozelandcih bi se lahko zgledovali, ko govorimo o informiranosti jadralcev.

Share.

Leave A Reply