No, pa se nam dogajajo – starodobniki

0

(OPENSOARING, 18. marca 2019)

Starodobniki vlečejo (foto Mitja Ribarič)

Kot da je peščica ljubiteljev, med katerimi so tudi predstavniki Opensoaringa, spustila sneženo kepo po pobočju velike privlačnosti starodobnih jadralnih letal, ki se je začela, tam nekje v ne tako določeni zgodovini, z Albinom Novakom, dr. Janezom Kuhljem, Francem in Jako Jakličem, Maksom Berčičem, Juretom Lokovškom, Andrejem Marnom, Brankom Bunderlo itd, pa z letalskimi srečanji starodobnikov na letališču Rakitnik v Postojni in na letališču v Lescah, ko se nam je zdelo, da je Slovenija idealna dežela za razvoj starodobnikov. Toda slovenska starodobna vnema se je, morda zaradi kafkovske birokracije, kmalu unesla. A se kažejo nove možnosti.

Z Vajo na štart

Boris Kožuh, ki se na ta plaz starodobnega jadralnega letenja v Sloveniji ni pretirano oziral in je hodil svoja pota, nanje pa je vabil mnoge slovenske jadralce, je pripeljalo do ideje in zdaj že skoraj zagotovo do uresničitve velikega srečanja starodobnikov leta 2021 v Celju.

Jiri Lenik z Olimpijo

V nizu navdušencev je bil tudi Mitja Ribarič (Šaleški aeroklub), ki ga je lastništvo Muche navdahnilo, da je frcnil zamisel o evropskem srečanju starodobnikov v središče VGC, da bi namreč lahko bilo eno od naslednjih evropskih srečanj v Sloveniji. Josef Mezera, predstavnik češkega združenja starodobnikov POTK za mednarodno sodelovanje, je tudi na Opensoaring naslovil pismo Martijna Hoogenboscha, sekretarja mednarodnega združenja starodobnikov VGC, s takim uvodom: »Mohlo by vás zajímat …« 

Lokovškova Mačka (foto Mojca Zupan)

Dear Mitja (Ribarič),

What great news from the board of Aero Club Celje.

I am forwarding this fantastic message to the other VGC board members and the international council members. We congratulate you and the club with the offer to organize this great event.

The international council members, together with my advice, decide where a future VGC rally will take place. At the upcoming rally on Tibbenham (Nordfolk), the council members choose an organizing guest club based on the offers. It is a custom for the organizing club to make a power point presentation that will be shown during the Councel meeting and later to the VGC members during the Rally.

Can you give a presentation at the International Council Meeting at Tibenham containing information about the airfield, facilities, prices, and surroundings (places to visit etc. If nobody from Celje will go to England, they can send it to me and I will give it presentation.

We will certainly exchange further information.

Thank you in advance and see you soon.

Kind regards,

VGC International Rally Secretary

Martijn Hoogenbosch

Udeleženci srečanja starodobnikov v Sinju

Share.

Leave A Reply