Na svetovni oder stopajo mladinci

0

(OPENSOARING, 22. julija 2019)

Mark Polajžar

Pred vrati je še zadnji višek letošnje jadralske sezone in sicer Svetovno mladinsko prvenstvo (JWGC), ki bo potekalo od 28. julija do 10. avgusta v Szegedu na Madžarskem.  Mark Polajžar, letošnji državni prvak v klubskem razredu in Mark Travner (oba AK Celje) sta preverjeno prava izbira za svetovno oz. evropsko elito mladih jadralcev. Obetamo  si lahko njunih dobrih dosežkov.

https://jwgc2019.hu

Primož Raner

Oba celjska Marka nosita s svojim nastopom oznako slovenskega jadranja, za kar jim je lahko jadralno občestvo hvaležno, seveda pa za njunim nastopom  stoji Aeroklub Celje, ki je v zadnjih nekaj letih naredilo vse, da bi dobilo tekmovalni podmladek. Lahko jim samo čestitamo: tako se dela v urejenih aeroklubih. Fanta sta imela vso podporo in če sama nista vedela, kaj je zanju najbolje, so jima to povedali izkušeni klubski jadralci. Torej, za njun nastop v Szegedu lahko samo držimo  pesti, saj bo korak naprej v evropsko in svetovno tekmovalno areno. Da to znata, sta že dokazala.

Miha Gosak

Če se vrnemo za trenutek na državno prvenstvo v Mursko Soboto, je tako, kot smo na straneh Opensoaringa že povedali – svežino so nacionalnemu tekmovanju dodali predvsem mladi jadralci. V klubskem razredu je bila to četverica iz Celja, Postojne in Maribora, v odprtem pa je bil od mladih en sam jadralec. Kako so to tekmovalno stran jadralnega letenja  dojeli v slovenskih klubih, ki že dolgo niso na državno prvenstvo poslali nobenega mlajšega tekmovalca? So pozabili, da vsak mlad jadralec začne s svojim prvim tekmovanjem in da izkušenih mladih jadralcev ni. Izkušnje pridejo s tekmovanji.

Bernard Dobre

Za množico klubov so samo štirje mladinci v klubskem razredu (+1), ob sicer pičli udeležbi, slabo znamenje. Če se bo takšna smer slovenskega tekmovalnega  letenja obdržala tudi v prihodnjih letih, bomo v mednarodnem merilu lahko s povečevalnim steklom iskali pilote v prepoznavno zelenem oblikovalskem izdelku. Tudi letošnje evropsko prvenstvo v Prievidzi je pokazalo, da se je treba za evropski vrh neprestano dokazovati.

Luka Ranđelović

Share.

Leave A Reply