»Hola« iz Barcelone

0

(OPENSOARING, 12. junija 2019, pripravili Mojca Zupan in Vesna Stergar)

Pred Sagrado familio

“Hola” iz Barcelone , kjer je prvi vikend v juniju potekalo srečanje Evropske federacije pilotk. Zbralo se jih več kot petdeset iz trinajstih evropskih držav, vseh rodov in različic športnega letalstva, od balonark, motornih pilotk, zmajark pa do jadralnih letalk in predstavnic tekmovalnega padalstva.

Sabadell

Iz Slovenije so na srečanje, na športno letališče Sabadell, ki je od Barcelone oddaljeno 20 km, priletele Jasna Jerman, Andreja Janžič, Boža Pustovrh Martinčič in Vesna Stergar. Po uradnem delu srečanja je sledil “Menu del dia,” letenje, druženje, dobra hrana in pijače ter ogledi znamenitosti Barcelone, ki je glavno mesto pokrajine Katalonije. Fotografirale so se tudi pred baziliko Sagrada Familia, ki so jo začeli graditi leta 1882, a še zmeraj ni končana.

Predsednica Združenja nemških pilotk, ki je zaslovela z izjavo, da je letenje boljše kot seks

Dve izmed izjemnih pilotk že poznata Slovenijo. Ruth Haliti, predsednica nemških pilotk, ki je znana po intervjuju, ki so ga predvajali na malih ekranih zaradi izjave: “Flying is better than sex” in Aileen Egon iz Irske, ki je okusila jadranje iz leškega letališča prek Alp že pred leti, ko je bilo srečanje evropskih letalk v Sloveniji.

V Barceloni skupinski sebek

Vesna pravi: “Muchas Gracias Barceloni in vsem udeleženkam za nepozabno srečanje,” ki bo tako res ostalo, saj je zato posnela tudi kratek video. In še španski pozdrav slovenskim letalkam in oboževalkam letenja: “Hasta luego.”

https://www.youtube.com/watch?v=iVV2AOTLp8o&feature=share&fbclid=IwAR1yemxw_9kFFRXvUh1tJns6XWxFCUVL6D6i3JDpC83YfvOEVTtxTRl9wY8 

Share.

Leave A Reply