Dvojno vabilo za v Sinj – za starodobnike in tekmovalce

0

(OPENSOARING, 3. julija 2019, vabilo Borisa Kožuha ter Aerokluba Sinj in AK Split)

Takšna je bila postavitev v Jičinu

Kot že nekajkrat tudi letos organiziramo v Sinju letenje s starodobnimi jadralnimi letali. To ni uradna prireditev, je le druženje pilotov in letal.Srečanje bo od 1. do 9. avgusta. Pilotov iz Slovenije, Hrvaške, Češke in Poljske bo približno 15, imeli pa bomo letala Olimpija 2b, Morelli 100S, Gobe R 26SU, K-7 in Mucha SZD 22. Morda pride  tudi naš poljski prijatelj Foka SZD 24. V Sinju so še Pirat SZD 30, Wassmer Bijave Wa-30 in Topaze. Zagotovo nas bo obiskal Matko Raos z letalom PO-2.

Spomin na srečanje 2017 v Sinju slovensko hrvaško poljska in češka ekipa Boris Nediljko Roman in Milan

Vsi, ki vas zanimajo starodobniki, ste vabljen v našo družbo, z letalom ali brez njega. Sedežev v starodobnikih bo dovolj za vse. Tudi če prideš za krajši čas, bomo veseli. Ni nas veliko, zato moramo držati skupaj.Cene so dostopne: aerovlek je 3,5 evro/min, poceni sobe ali kampiranje na letališču, tudi restavracije v mestu niso drage, predvsem pa so blizu letališča.

Foka 5, je zelo zaželeno letalo na srečanjih starodobnikov

Za starodobniki bodo letališče v Sinju prevzeli tekmovalci, saj bo tod potekalo hrvaško nacionalno prvenstvo v jadralnem letenju in pokalno tekmovanje v spomin na preminulega mladega jadralca. Organizatorji si tudi za tekmovanje, katerega bistvo bo prav tako druženje, želijo udeležbo slovenskih jadralcev. Jani Stariha in še nekaj njegovih jadralskih kolegov je sodelovanje že potrdilo, prišli pa bodo tudi jadralci iz Avstrije in Nemčije. Organizatorji bodo veseli vsakogar, najuspešnejši tekmovalec pokala pa bo dobil vaučer za nekajdnevno bivanje v dvoje v Dubrovniku. In tudi sicer obljubljajo organizatorji zanimiv program, tako za pilote kot za spremljevalce.

Iz srečanja starodobnikov v Plasyju

Share.

Leave A Reply