Boris in Aleš v evropski areni

0

(OPENSOARING, 5. julija 2019)

Drugi višek mednarodne tekmovalne jadralne sezone, za finalom v SGP, ki ga je dobil nemški jadralec Tilo Holighaus, se bo v Prievidzi na Slovaškem začelo tekmovanje še za evropske naslove v klubskem, standardnem in 15-metrskem razredu. Aktualni prvaki so Freddy Hein (Nem) v 15-metrskem razredu, Pavel Lauzecki (Češka) v standardnem in Tim Kuijpers (Niz) v klubskem razredu. Letos bosta svoj naslov izpred dveh let branila Čeh Pavel Lauzecky v standardnem razredu z izjemno močno domačo ekipo in Freddy Hein v 15-metrskem razredu.

Prievidza

Na štartu ne bo evropskega prvaka v klubskem rezredu? Kdo ve, zakaj? V jadralnem letenju je sreča opoteča in morda se prav zato najde kakšen priročen vzrok za odsotnost v areni, kjer si vsi želijo aktualnemu prvaku vzeti mero. Med krojače s časovnim zamikom bi lahko spadal tudi Boris Žorž v klubskem razredu, ki je pred dvema letoma na EP pristal na drugem mestu, z majhnim točkovnim zaostankom. A ker prvaka ni, bo njegovo vlogo prevzel kar evropski podprvak Žorž. Psihološka obremenitev favorita je zoprna zadeva. Upamo, da se bo Boris spravil v bitko za točke neobremenjeno. Vsi, ki so kdaj tekmovali tudi vedo, da je zmaga v jadralnem letenju, tako kot v vseh športih, zmuzljiva.

Logo Prievidza 2019

 Da bi bil psihološko nekoliko razbremenjen, bo imel Boris v svojem razredu še Aleša Finka (AK Slovenj Gradec), ki se je na vseh zadnjih tekmovanjih izkazal kot tekmovalec, ki ni odvisen od velikih skupin, ali kot bi dejal Ferenc Peperko, od avtobusa. Za vse, ki bomo od blizu ali malo manj blizu spremljali evropski razplet v Prievidzi, se obeta zanimiv julij. Da bi bili navijaški komentari še bolj sočni, bodo poleg dveh slovenskih jadralcev nastopili še kolegi s hrvaškega jadralskega odra. Držimo pesti za vse.

Tokrat ne bomo odpirali športne stavnice za uvrstitve, saj zanjo slovenski kibici nimajo veliko posluha. Vendarle pa si, vsaj na tiho, želimo, da bi vrhunski jadralec AK ALC Lesce prestopil še tisti zadnji prag – za spodbudo in za velika prihodnja tekmovanja in še kakšen piknik ob brunarici. Tokrat (05.07.2019) so ga baje pripravili za njegov dober štart.    

https://www.egc2019.sk/

 

Share.

Leave A Reply