Svetovni prvenstvi v Ostrowu in Pribramu

0

(OPENSOARING, 9. marca 2018)

V znamenju vzgornika – WGC Ostrow

Ljubitelji jadralnega letenja, ki jim je kdaj pa kdaj vseeno, če so na tleh, bodo lahko pripadnost svojemu športu dokazali na dveh največjih tekmovanjih, torej svetovnih prvenstvih. Tisti, ki jim je bližje klubski razred in nastop pilota s srebrno medaljo z evropskega prvenstva – v mislih imamo Borisa Žorža (AK ALC Lesce) – bodo lahko uživali v Ostrowu na Poljskem (od 8. do 21.  julija), tisti pa, ki jim jadralsko dušo božajo letala z večjim razponom (18 m, dvosedi do 20 m in odprti razred), pa bodo lahko občudovali jadralski babilon na letališču Pribram, jugozahodno od Prage (od 27. julija do 12. avgusta).

https://www.youtube.com/watch?v=g1rpm_APfWY&feature=youtu.be

Pogled na letališče Ostrow

Boris Žorž in Boštjan Pristavec sta svetovno primerljiva pilota, tako da njuni navijači prisegamo na visoki uvrstitvi, zato pa se lahko gremo prihodnji jadralski turisti športno stavo, denimo, vsaj o tem, kdo bo imel na teh dveh svetovnih prvenstvih več udeležencev ali slovenski ali hrvaški jadralski kolegi. Hrvati najbrž ne bodo imeli pilota na Češkem, 

https://youtu.be/E1HhNQztZfA

zato pa imajo za Ostrow v okvirni prijavi pet tekmovalcev. Najbrž gre za precej navidezno množičnost, vendarle pa bodo s popolno zasedbo v klubskem razredu (2 tekmovalca), možen pa je tudi tekmovalec v 15-metrskem, ki na trgu jadralske izposoje svoje letalo še išče, vsekakor naredili spodbuden korak za hrvaško jadralno letenje. Slovenija ima na uradni strani WGC Ostrow 2018 za klubski razred eno prijavo.  

Pogled na letališče Pribram

Luka Žnidaršič se bo na WGC Pribram 2018 spustil v boj s svetovno konkurenco z Ventusom FES v 18-metrskem razredu.

Luka Žnidaršič – na finalu SGP 2018 je bil posredno najpogosteje v mislih tekmovalcev, seveda zaradi njegovega FES – a

Kakšna bo odločitev Boštjana Pristavca v odprtem skoraj ni dvoma, s katerimi letali in piloti se bodo v svetovno tekmo spustili Celjani, pa je še neznanka.

Boris Žorž
Boštjan Pristavec

Še preden se bodo odprla svetovna prizorišča, bo v Lescah državno prvenstvo (od 9. do 17. junija)

http://forum.opensoaring.com/viewtopic.php?f=5&t=420  

V začetku avgusta (od 4. do 11. avgusta) pa bo v Koprivnici državno jadralno tekmovanje za hrvaške jadralce, ki predvideva prav tako mednarodno udeležbo. Dušan Dulikravić, predsednik AK Krila Koprivnice, vabi slovenske jadralce, da se tekmovanja udeležijo, celoten razpis bomo še objavili, poleg tega pa so ga organizatorji že poslali na mnoge zasebne jadralske naslove.

Share.

Leave A Reply