Sedmi maj – v zraku je marsikaj

0

(OPENSOARING, 7. maja 2019)

Smer in jakost ugodna…

7. maj, kar zadeva jadralno letenje, ostaja bolj ali manj navaden dan, ki bi mu lahko sicer dali nekaj svetovnih poudarkov, denimo, rojstvo filmskega igralca Garyja Cooperja (1901) ali pa smrt J. B. Tita (1980). Če bi bila sreča, bi si ga jadralci morali zapomniti po tem, da so celjski jadralci opravili FAI trikotnik 750 km s točkami v Györju in na Baji na Madžarskem. Vreme žal ni sodelovalo, in tako je trud prihranjen pilotom, ki bodo sodelovali na letošnjem razpisu za prelete , a dejstvo je, da vzhodni trikotnik 750 iz Celja, ali pa vsaj cilj in povratek (Szatymaz), visi v zraku. Zato pa so na letališču v Šoštanju znova postavili vetrno klobaso, ki so jo minula neurja spravila na tla. A to za Lajše ni nič nenavadnega, saj tam simbol letališča ne zdrži v zraku več kot nekaj mesecev.

Mila Čulk Marin

Spoznali smo še gospo Mio Čulk Marin, ki je bila nekoč jadralka in je nastopila na jugoslovanskem državnem prvenstvu v Vršcu.

Bogdan, prvi z desne, je pogosto kuhal na klubskih piknikih

Med vrsticami pa smo še zvedeli, da se je nedavno za vedno preselil pod modro nebo celjski jadralec Bogdan Lilija, ki je v svojem času veljal za najbolj obetavnega slovenskega jadralca. Vsekakor bomo Mio in Bogdana na straneh Opensoaringa še srečali.

Bogdan Lilija

Share.

Leave A Reply