Nekoč (1974) republiško, danes (2018) državno prvenstvo

0

(OPENSOARING, 03. junija 2018, video YouTube)

Peter Karner, nekdanji upravnik AK Celje, ki je na tej funkciji nasledil Maksa Arbeiterja in se tudi sicer ukvarja s filmskim dokumentiranjem letalske dejavnosti, ne samo v Celju, je poslal na ogled kratek filmček o Republiškem državnem prvenstvu  1974.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=5OkQfrVYtyc

Dogodka izpred 44 let  se je udeležilo 15 jadralnih pilotov, vrstni red pa je bil: 1. Marko Klinar (AK Celje), 2. Črt Rojnik (AK Celje) , 3. Ferdo Herlec (ALC), 4. Miloš Pešec (AK Celje), 5. Janez Stariha (AK Ljubljana), 6. Jakob Šmid (DLC Nm), 7. Belizar Keršič (DLC Nm), 8. Vojko Starovič (AK Celje), 9, Pavel Potočnik (ALC), 10. Darko Krašovec (ALC), 11. Jože Keršič (DLC Nm), 12. Zmago Jeršan (AK Ljubljana), 13. Marjan Medič (AK Ljubljana), 14. Matija Kodrič (AK NG), 15. Albin Luin (AK Ljubljana).

Pavel Potočnik

Video na Youtube je zanimiv, saj so že takrat nastopali jadralci, ki tekmujejo še danes (Stariha, Medič, Luin, Rojnik), ljubiteljsko še vedno letijo Klinar, Pešec, brata Keršič, Starovič, Potočnik in Jeršan, Krašovec se je jadranju odpovedal zaradi načelnih razlogov, Šmid in Herlec pa sta pokojna.  Štiri in pol desetletja kasneje bo na slovenskem državnem prvenstvu 2018, ki bo od 9. do 17. junija, nastopilo 28 pilotov, od tega peterica iz tujine.

Share.

Leave A Reply