Kawi in Travnerju enaki priznanji – za OR in KR

0

(OPENSOARING, 27. aprila 2019, besedilo Niko Slana, foto Elfo)

Mark Travner

“Kdo bo tu nam zdaj?” da uporabimo rahlo primorsko foro ob zmagi Marka Travnerja, ker je na današnji slovenski državni praznik (Smrt fašizmu) dobil v roke priznanje za lep športni dosežek. Slovenski jadralci smo lahko njegove zmage veseli, pa ne samo zato, ker bo eno leto stal njegov portret v rubliki zadnjih zmagovalcev pokala Pribina skupaj s Kawo, pač pa zato, ker smo v klubskem razredu, kot kaže, dobili še drugega tekmovalca za velike nastope.

CF in Aleš Kovač

Seveda gredo pohvale vsem nastopajočim SVN jadralcem v klubskem razredu, saj je treba uspeh nekoliko pripisati, kot je na FB zapisal Aleš Kovač, drugouvrščeni v klubskem razredu, tudi ekipnemu letenju. No, tega podatka ne bomo pretirano izpostavljali, a če je veliki Sebastian Kawa priznal zasluge za svoj uspešen nastop reprezentančemu kolegu, brez da bi omenjal njegov klub, si to lahko privoščimo tudi pri Opensoaringu.   

Sebastian in Karol

“Diana 3 ima medaljo. Na prvem tekmovanju predvsem pa smo veseli uspeha naše ekipe v Nitri. Čestitke Karolu Staryszaku (razlika med Sebastianom in Karolom je bila samo tri točke!), predvsem pa Karolu hvala za izvrstno sodelovanje. Veseli smo tudi zato, ker imamo velike načrte na prihajajočem evropskem prvenstvu v Stalowa Wola na Poljskem (od 11. do 25. maja),” je zapisal Sebastian na svojem FB. Seveda konkurenca na evropskem prvenstvu veliko bolj trda kot je bil Pokal Pribina, a za evropski naslov bodo Poljaki leteli na domačem terenu. Zagotovo se obeta izjemno zanimivo tekmovanje.

Jože in Srečko

In morda še skok v odprti razred, v katerem so naši jadralci bili sicer uspešni, a bi lahko bili, brez spodrsljaja z obratno točko, vsi uvrščeni tako, da bi bil v zadregi še sam Isaac Newton, ki je dejal, da trije (tekmovalci) ne morejo stati na istem mestu. Šola za prihodnje nastope.

Lak 17 in Nina
Share.

Leave A Reply