Ekipa strojnikov s FS zmagala na AIAA

0

(OPENSOARING, 22. aprila, besedilo in fotografije Filip Plešnik)

Študentje Fakultete za strojništvo na Univerzi v Ljubljani (Edvard Rusjan Team) smo se letos ponovno udeležili tekmovanja Design, Build, Fly, ki je tokrat potekalo od 11, do 14. aprila v Arizoni (ZDA). Gre za študentsko tekmovanje, ki ga vsakoletno organizira AIAA (American Institute of Aeronautics and Astronautics) v sodelovanju s Cessna/Raytheon Missile Systems, udeležijo pa se ga tehnične fakultete iz vsega sveta.

Lepi fant obložen z vorteksi

Bistvo tekmovanja je v tem, da ekipa po pravilniku, ki ga organizator izda vselej v začetku septembra, skonstruira ter izdela radijsko voden model letala. Izzivi se iz leta v leto spreminjajo, vedno pa gre za relativno zahtevne probleme, saj se nekatere želene oz. potrebne lastnosti letala med seboj izključujejo. Tako je popolnoma nesmiselno zgolj ugibati, kaj se splača izdelati in kaj ne, vendar so ključ do zmage izračuni in simulacije, s pomočjo katerih lahko že na začetku med sabo primerjamo več tisoč kombinacij oblik, profilov in dimenzij.

Po uspešnem letenju nasmešek pove vse..

Letos je bilo potrebno izdelati letalo, ki je sposobno samostojno vzleteti na razdalji 3m, ima zložljiva krila (ta so se morala v ‘’ready to fly’’ konfiguracijo odpreti prek oddajnika), vrteči se radar ter nositi kolikor je mogoče veliko število ”vortexov”, ki so predstavljali bombe. Model je moral biti sposoben leteti 10 minut. Zahtevan je bil elektro pogon in prepovedana uporaba Lipo celic ter biti pri tem čim hitrejši. Poleg tega pa je veljalo še več takšnih in drugačnih dimenzijskih omejitev.

Slovenski strojniki so se znova veselili zmage

Skratka, naša ekipa se je vseh teh izzivov lotila z navdušenjem ter jih večinoma z odliko tudi rešila. Izdelali smo visoko sposobno letalo, ki je bilo grajeno po skoraj enakem postopku kot prava sodobna jadralna letala. Trup in krila sta bila v celoti iz kompozitnih materialov v sendvič tehniki, odločitev, da bo vse izdelano s pomočjo negativnih kalupov pa nam je omogočala več prostora pri izbiri  ustreznih oblik.

Podpora navijačev je zmeraj dobrodošla

Končni izdelek, ki smo ga ironično poimenovali Pretty boy (krila zaradi želje po minimalni masi niso bila pobarvana in so bila posledično precej nečednega videza), je 8. aprila 2019 v velikem zaboju z nami potoval v Ameriko na tekmovanje. Tam se je v vseh štirih misijah izvrstno izkazal, pomedel s svetovno konkurenco, naša ekipa pa je s tem osvojila 1. mesto.

Filip Plešnik povsem desno na športnem letališču v Lajšah

Odličen dosežek je posledica celoletnega trdnega dela, dobrega teoretičnega znanja ekipe na področju modeliranja, simulacij, gradnje v letalstvu, mehatronike ter organizacije ekipe. Prav tako pa so bile ključnega pomena prenekatere izkušnje članov modelarjev in pilotov.

Z zmago smo le še enkrat potrdili, da smo Slovenci po srcu pravi letalci, z znanjem in natančnostjo pa se lahko, kljub majhnosti, kosamo z svetovnimi velesilami.

Share.

Leave A Reply