Včerajšnja vremenska zanka je vnesla slabo voljo

0

(OPENSOARING, 9. avgusta 2018, besedilo Niko Slana, fotografije s spletne strani WGC Hosin 2018)

Komu je namenjen Viktor

Če je od vsega dosedanjega dogajanja na WGC Hosin 2018 sploh kaj zanimivo, je bila dramaturgija desetega tekmovalnega dne, ki bi presenetila tudi kontroverznega režiserja Oliverja Frljića, saj se je idila obeh vodilnih, Francoza Christopha Cousseauja in Katrin Senne, sprevrgla v športno tragedijo.

Objem v zavetju ASG32Mi

In prav to je to, kar dela šport zanimiv, seveda, če nismo nacionalisti in ne buljimo samo v dosežek domačega tekmovalca in da, v primeru, če na tekmovanju nikogar nimamo, ne pozabimo, da svetovno prvenstvo sploh poteka in ne razsipavamo všečke samo gondoljerjem iz Livna. Francoz in Nemka sta se, očitno prevzeta nad lepoto svojega položaja – kaj je lahko lepše od 1. in 2. mesta na prvenstveni razpredelnici? – taktično uštela. Brez da bi pogledal na SeeYou, je jasno, da sta padla v vremensko zanko, ki ju je potegnila vase. Taktika vse ali nič se je deseti tekmovalni dan zanju, tako kot še za 19 drugih jadralcev v 18- metrskem razredu, končala z nič – tako kot je v življenju pogosto, ko imamo vse in bi želeli še nekaj več, denimo, se pustimo z žerjavom dvigniti nad rajo in za iluzijo večvrednosti zaužiti kosilo in popiti kozarec šampanjca, ne vedoč ali ni morda žerjavist brezposelni taksist, katerega idol je Gavrilo Princip iz Bosanskega Grahova. Sebastian Kawa in Michael Sommer se tako ne moreta spotakniti.

Tekmovanje je dolgo, za pomočnice suhoparno in za fotografe zanimivo

Katrin Senne zato pri mnogih rojakinjah in rojakih in jadralkah po vsem svetu ni izgubila nobene točke. Še zmeraj se lahko vrne k svojim izvornim sanjam in 10. mestu, ki si ga je zamislila že leto pred 35. WGC Hosin 2018. In ko smo že pri navdušujem, je zanimiv Srb Zoran Frenc, ki je končno našel skrito kodo, kako je treba med letom uravnavati zakrilca, seveda v soglasju s spuščenim nosom svojega JS1. Tako kot smo že zapisali, je preskočil stopnico svetovne kakovosti in čeprav je tekmovanje skoraj maratonsko, bi Zoki najbrž z veseljem odletel še kakšno disciplino.

Češko veselje

Enajsti tekmovalni dan je bil samo še preigravanje med sledilci, ki so leteli v zavetrju in so presenečeno začutili, da se jim je na koncu nasmehnila jadralska Fortuna.

Share.

Leave A Reply