SGP Aero 2018 – pred vrati

0

(OPENSOARING, 9. januarja 2018, foto Sebastian Kawa, Ivo Ropret)

Do začetka finala osmega niza tekmovanj za veliko nagrado (SGP od 13. do 20. januarja) je še tri dni. Boštjan Pristavec (JS1C, EJ) in Ivo Ropret (pomočnik) sta že nekaj dni na mestu, pridružila pa se jim bo še Tanja Pristavec.

Letalo je prispelo

Zanimanje slovenskih jadralcev bo usmerjeno predvsem v dosežke slovenskega tekmovalca, pa tudi sicer so ljubitelji jadralnega letenja po svetu v napetem pričakovanju, kar lahko občutimo, denimo, na FB poljskega jadralca Sebastiana Kawe, zmagovalca prvih treh tekmovanj za GP, ki ima najbrž največ sledilcev.

Gorska dolina, ki še ni videla jadralca vse ostalo pa….. (foto – Kawa)

Navdušenje so požele že njegove fotografije, med tistimi, ki so jih pohvalili je tudi francoski jadralec Eric Napoleon, M. Royer pa ga naproša, naj skuša narediti še kakšen video in ga postavi na Youtube, da bi imeli boljšo predstavo, kje bo potekalo tekmovanje. Najbrž je mislil, da bi to naredil na treningu. Na spletni strani organizatorja si lahko ogledamo zanimiv uradni video, ob katerem uslužbenci JACL zamižijo ali pa pogledajo kar vstran, posebno ko se prikaže letališče, na katerem se dogaja finale. Postavljeno je na robu velemesta, poleg teče avtocesta, itd.

http://www.sgp.aero/finals2017/news_add_here/sgp-news/invitaion-to-the-sgp-2018-finals,-vitacura,-chile.aspx

Pa saj to sploh ni pomembno za gledalce, zato pa toliko bolj za jadralce, ki bodo morali prihajati v cilj na varni višini. Kawa je na fotografiji, ki jo objavljamo, napisal, da ta gorska dolina najbrž še nikoli ni videla jadralnega letala … Lahko si predstavljamo, kaj to pomeni. Tekmovanje bo torej tudi precejšnja avantura, zagotovo bodo uspešnejši samozavestni jadralci z močnimi živci.  Skratka, kmalu se nam obeta zanimiv jadralski dogodek.

 

Vozilo za slovensko ekipo
Santiago
Share.

Leave A Reply