Predsednik FAI, Opensoaring in YesGirlsGlide

0

(OPENSOARING, 1. Novembra 2018, besedilo Niko Slana)

V informacijsko letalsko krožnico je priletelo več vesti, tri so povezane z Novo Zelandijo. Najprej se spodobi, da oznanimo, da je Robert Henderson novi predsednik FAI, 4-letni mandat je dobil na skupščini FAI v Luxorju v Egiptu.

Robert Henderson

Drugo je Opensoaringu, slovenski jadralski spletni strani, sporočila urednica letalske revije Gliding NZ Jill Mc Caw, da bodo povzeli velik pogovor s Sebastianom Kawo. Sodelavci se počutimo ponosni, bi lahko dejali v slogu FB Google, seveda pa gre posebna zahvala Kawi, ki nam je prijazno odgovoril na vsa vprašanja. 

Tretja vest, ki je še najbolj simpatična pa je oglas na strani novozelandske jadralske skupnosti, ki že zdaj vabi sponzorje za nastop dveh njihovih jadralk na ženskem svetovnem prvenstvu leta 2020 v Avstraliji. (Ailsa McMillan and Louise O’Grady are entering the Pre-World competition at Lake Keepit in Jan 2019 as part of the Victorian Womens’ Gliding Team. To support them in their endeavour to compete for selection to the Australian Women’s team at the World Competitions in 2020, you can donate through the Australian Sports Foundation. Let’s assist our pilots to get there. )
https://asf.org.au/projects/gliding-federation-of-australia/victorian-womens-gliding-team/

Yes Girls Glide

Takole v deželah, ki smo bili nekoč na drugi strani železne zavese, spremljamo žilavo odločenost jadralcev, denimo, da se to zdaj dogaja na južni zemeljski polobli, da si pridobijo dovolj cvenka za sodelovanje na bližnjem svetovnem prvenstvu 2020 v Stendalu v Nemčiji. Tudi v nedavnem sestavku Adama Woolleyja smo začutili odločnost, da na WGC 2020 ne bo samo sodeloval, ampak da bo stopil iz črede – na drugo stran, z dejavno vlogo pilota in z željo po vrhunskem absolutnem dosežku. Sebastianu Kawi ni treba reči ničesar, a kar je povedal doslej, je kot na dlani, da se poljski jadralci pripravljajo in poljski izdelovalci letal tudi. Izpopolnjena Diana 3 je že v zraku. Skratka, v svetovni areni se, za zdaj še v senci, pripravlja velika bitka za prihodnje lovorike, pa če najboljši jadralci še tako razglašajo, da med njimi vlada čudovito prijateljsko ozračje.

Ostrow – WGC gneča okoli Diane 3

Kaj se trenutno dogaja v slovenskem jadralnem letenju? Vemo, da so jadralci na Ptuju letos opravili blizu 800 vzletov z vitlom in da je njihov cilj, morda še nekoliko oddaljen, nakup poljskega vitla. Ja, Ptujčani vedo, po kateri poti želijo. Uradnih informacij z LZS ni, in če se ne bi udeležili zadnje volilne skupščine, tudi ne bi vedeli, da imamo novega predsednika Letalske zveze Slovenije. Skratka, slovensko jadralno letenje preveva prednovoletno mrtvilo. Vemo, da je Boris Žorž uspešno prestal operacijo kolena, da se bo Boštjan Pristavec udeležil evropskega jadralnega prvenstva. Kaj pa vsi drugi slovenski jadralski prvokategorniki? Bomo morali počakati na prijave za evropsko prvenstvo, da bomo zvedeli, kdo si bo upal stopiti v mednarodno areno?

Share.

Leave A Reply