Novi Opensoaring v svojo drugo sezono

0

(OPENSOARING, 8. januarja 2019)

S finalom svetovnega prvenstva GP v Vitacuri, kjer je Boštjan Pristavec osvojil 5. mesto, se je začelo novo obdobje jadralske spletne strani Opensoaring. Zahvaljujemo se vsem sodelavcem, ki ste pripomogli, da smo v enem letu postavili 165 zapisov, od drobnih vesti do velikih zapisov v angleškem jeziku, kot je bil, denimo, pogovor s Poljakom Sebastianom Kawo in so ga nedavno, na štirih straneh, povzeli v reviji Soaring NZ. In kot je imel navado reči gospod Evgen Bergant, dolgoletni urednik športnega uredništva Dela: »Se priporočamo!«

Ne bomo obnavljali, zakaj smo morali zamenjati obliko Opensoaringa, čigar imena se je domislil Matjaž Novak. Za mnoge je bila prvotna oblika veliko boljša kot naslednik. A ni šlo drugače. Morda je res zdaj manj pregleden, je pa zato bolj priročen, in po našem skromnem mnenju, s precej več vsebine.

Vsega bi lahko bilo še več, a to je precej odvisno od vas, jadralcev. Ne bomo govorili o negativnih valovih, ki spremljajo pričujočo spletno stran in se napaja iz nekaterih virov in vzrokov, ki z zdravo pametjo nimajo posebno tesne zveze. Že tako marginalni šport bi moral za reklamiranje svoje dejavnosti izrabiti vse možnosti. Žal se posamezniki trudijo, da ne bi bilo tako, a zaradi tega nismo slabe volje, saj se zavedamo, da smo v Sloveniji in kljub vsemu smo zabeležili 77.025 obiskov.

Seveda bomo veseli novih sodelavcev.  Vrata Opensoaringa so odprta, kot so bila vselej odprta tudi vrata športnega uredništva Dela in je bilo na straneh pomembnega častnika razmeroma veliko novic in reportaž tudi o jadralnem letenju. Na njihove strani jadralci že dolgo nimajo dostopa, ker tudi novi urednik najbrž ne ve, kdo je bil E. Bergant in kakšno je bilo njegovo vodilo.

Share.

Leave A Reply