Natančno pristajanja AK ALC Lesce 2018

0

(OPENSOARING, 7. oktobra 2018)

Hitra priprava sedeža

Po  tem, ko je v Prijedoru postalo tekmovanje v pristajanju na točko tradicionalno, se je že kmalu po tem sprožil plaz podobnih tekmovanj po nekdanjih YU-deželah. Tudi AK ALC Lesce je poprijel za to obliko jadralske dejavnosti ob koncu sezone.  Pilotsko moško-ženska dvojica v letalu Cessna C525, ki je letos 12. junija prvič pristala na leškem 1130 m dolgem asfaltu z dvomotornim reaktivcem, katerega potniki so bili namenjeni na blejski kraljevski golf, so se opravičili. Težišče pogovorov letošnjega prijateljskega tekmovanja, ki si še ni nadel zvenečega Blanik Cup, je bilo podaljšanje asfaltne steze.

V pričakovanju

Tam kjer je dim je tudi ogenj in morda bodo nekega dne bagerji znova prihrumeli v osrčje idilične pokrajine, ki ji je krono lepote v verzih postavil že Prešeren in dodali temelje za dodatne metre asfalta. Vsaj 200 m.

Na tekmovanju 2015 ni manjkal niti Jurij Finžgar

Jadralci, ki doslej na vso srečo niso imeli pretiranih skrbi s pristanki reaktivnih letal, so se tokrat še v miru posvetili sklepnim pristankom 2018, saj ni bilo kakšnega posebnega vznemirjenja, kot omenjenega 12. junija. Najuspešnejša je bila dvojica Andrej Kolar-Mojca Zupan (Naviter, Sintal, oba AK ALC).

Ko je na hrbtu padalo ni več umika
Menjava posadke
Na vprašanje ali bi kdo želel ponoviti let so nekateri dvignili roko
Share.

Leave A Reply