Drobtine iz Nove Zelandije

0

(OPENSOARING, 19. decembra 2018)

Krst….

Novice iz nasprotne poloble, kjer je prav zdaj jadralna sezona, so precej drugačne od teh, ki smo jih navajeni. Na FB smo si z Nove Zelandije lahko ogledali zanimiv film z naslovom Youth Soaring Development  Camp – Omarama, v njem je poudarek na skupini mladih jadralcev, ki so jim pripravili jadralno izpopolnjevanje, seveda je v njem veliko mladostnega prekopicevanja in zabave. Tako kot si takšno druženje z namenom predstavljajo mladi.

Zaključek dneva….

Najbrž niti ni treba ugibati, kdo je poskrbel za jadralski tabor, bolj bistveno je, da deluje in da se je ljudem, ki razmišljajo o prihodnosti jadralnega letenja na Novi Zelandiji, zdelo pomembno, da izobraževanje izpeljejo. Za udeležence tabora so pripravili čepico z napisom  Make gliding  great again. Gregor Petrovič (AK Ptuj), ki je na NZ preživel kot inštruktor že dve sezoni, predlaga, da bi kaj takega naredili tudi v Sloveniji, s pomočjo Fundacije za šport. »Na Fundaciji imajo denar za mladino,« zatrjuje, a nekdo bi moral v to ugrizniti.

 https://youtu.be/TA0tZu9HJmI

Sebastian Kawa vas povabi….

H Kiwijem se bo januarja (od 27. januarja do 9. februarja 2019) za nekaj časa preselil tudi Sebastian Kawa, ki bo nastopil na nacionalnem prvenstvu na severnem otoku v Taupo. Drugi sedež v letalu, s katerim bo nastopil, so v javnem razglasu dali na voljo jadralcem, ki ga lahko plačajo in najbrž predvsem tistim, ki jih zanima letenje s Kawo. Tako bodo mnogi dobili edinstveno priložnost v svojem jadralskem življenju, tekmovalec možnost za najem letala z najmanjšim vložkom, organizatorji pa bodo s sodelovanjem najboljšega pilota na svetu pripomogli k prepoznavnosti svojega nacionalnega tekmovanja. Kawa v mrtvi sezoni na severni polobli ne bo samo raziskovalec valovnih  možnosti v svoji okolici, ampak bo poskrbel tudi za svojo tekmovalno kondicijo. Športni izziv Adama Woolleyja je poljski jadralec vzel zares. No, zastavlja se vprašanje, ali bo temu vzgledu v prihodnje sledil še kdo.

https://kor.qwilr.com/Kawa-Taupo-1RHcJqTlQjKX?utm_source=qwilr&utm_medium=qwilr-social-sharing-buttons&utm_campaign=facebook

Kdo bo spoznal delček skrivnosti?
Share.

Leave A Reply