Deveti dan – skrivnostno pred finišem

0

(OPENSOARING, 7. Avgusta 2018, besedilo Niko Slana, foto: FB S. Kawa, WGC Hosin 2018 foto team)

Prava ekipa za dolgotrajno tekmovanje

ODPRTI RAZRED – Skrivnostni deveti dan, ko nastopijo duhovi, se dogaja tudi v jadralnem letenju. Zorana Frenca, ki s svojim pomočnikom presegata svetovno povprečje v pritisku na podlago, sta na deveti dan znova vložila džokerja, tako kot dan poprej (6. mesto), kajti dovolj sta imela čudnih dnevnih uvrstitev (19, 21, 20, 20, 20, 16, 21), kot da se kdo od zgoraj zabava z njunimi dosežki. Tako kot je džoker prijel osmi tekmovalni dan, je tudi deveti (8. mesto). Frenc je zdaj drugačen človek, ki se je v Knjigi tekmovalnih spoznanj dvignil vsaj za dve stopnici in zdaj tudi mi verjamemo, da bo šel po stopinjah Novaka Džokovića. Zatorej se že zdaj veselimo prihodnjega svetovnega prvenstva. Morda bo na sklepni slovesnosti prosil za ples Katrin Senne. A Katrin bo imela dolgo vrsto snubcev, poleg tega niti ne tekmuje v istem tekmovalnem razredu, tako da nismo prepričani, da bo prišel na vrsto, kajti povsem mogoče je, da z Michaelom Sommerjem sploh ne bosta stopila na plesišče. Ker sta svoje odplesala že v zraku …

Zoran Frenc z novimi jadralskimi spoznanji

18-METRSKI RAZRED – Tekmovalna mrzlica deluje kot finomehanična delavnica. Včeraj -25 točk do vodilnega, danes samo še pet. Nemka Katrin Senne vsem za seboj, in tudi vodilnemu, para živce, čeprav so z njo na tleh vsi nadvse prijazni, kot se pač spodobi v uglajenem zahodnem svetu, kjer balkanskega bonotona še niso vzeli. Zdaj je od sedmega mesta navzgor nastala gneča, razlike so majhne in vse se še lahko zgodi. Oscar Goudrian se je zbudil iz jet-lega, gleda kot miš iz moke in najbrž razmišlja, kakšna krivica se mu je zgodila, ker je tekmovanje že skoraj pri koncu, on pa je precej oddaljen od vrha. Kolegi mu pripovedujejo, kar ve že sam, da velja le zakon hitrejšega. Zadaj si že lahko ogledujemo kandidate za naslov svetovnega prvaka. Pomočniki vse bolj loščijo krila. Zaostanek Tomasa Suchaneka, ki mu tudi z zanimanjem sledimo, sicer ni velik, a mu ne daje posebnih možnosti. Svoje džokerje je najbrž že porabil.

Sebastian Kawa z očetom ob letalu ASG 32Mi

20-METRSKI DVOSEDI

Med dvosedi najbrž drži tisti edini stih iz Dantejeve Božanske komedije, ki ga poznamo plebejci: »Lasciate ogni speranza, voi ch’entrate,« kajti v tekmovalnem razredu, v katerem nastopa Sebastian Kawa, pa naj gre za kateri koli, je vselej gneča in zelo vroče, tako kot pravi naslov njegove knjige Sky full of heat. Njun dosedanji tekmovalni niz ni povsem vrhunski (9,2,3,1,3,1,4,5,1), zato pa je vrhunski seštevek, ki ne dopušča dvoma. Nekaj konkurentov še zmeraj upa, najbrž zato ker ne vedo, ali so severno ali južno od purgatorija, ker tam pač ni smerokazov. Kar prav, saj takrat, ko je Dante napisal te stihe, športa še niso poznali.

Znanca še iz LX pokala iz Szatymaza – desno Branko Blagojević
Share.

Leave A Reply